ltplnl | voor persoonlijke ontwikkeling
15234
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15234,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Opties

Persoonlijk leiderschapsprogramma

Autonomie in een leergroep

 

In dit programma kom je 4 keer een dagdeel bij elkaar als groep. Je eigen leervraag is de rode draad. Met de groep onderzoek, leer en doe je nieuwe ervaringen op. Elk dagdeel staat een ander inhoudelijk thema centraal met als doel zicht op je eigen opties en autonomie.

Individuele coaching

Aandacht voor jouw groei

 

Voor exclusieve aandacht en focus op jouw leervraag bieden we individuele coaching. Op basis van je vraag stellen we een plan op met een aantal gesprekken. Met als resultaat groei in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Teamcoaching

Een gezamenlijk doel

 

Centraal staat de ontwikkeling van jullie team vanuit het gemeenschappelijk teamdoel. Met focus op de onderlinge samenwerking in het werk. Meer persoonlijk leiderschap (eigenaarschap) voor meer teamresultaat.

Groei zoveel je wilt

Een paar jaar geleden stond het daar ineens, in de vensterbank. Een klein groen steeltje dat boven de aarde uitstak. Het groeide, we verpotten het, het verloor een aantal blaadjes, we gaven het een ander plekje en hij bloeide weer op. Vastberaden uit te groeien tot boom.

Lees meer

 

De ontwikkeling van de plant liep synchroon met de ontwikkeling van een coachee en de analogie was snel geboren. Hebben we niet allemaal soms wat extra aandacht, zonlicht, warmte of een andere vensterbank nodig? En maakt het vooruitzicht van bloeien en oogsten niet ook lastige periodes de moeite waard? Juist dan komt het aan op eigen kracht.

 

Persoonlijk leiderschap gaat over je eigen keuzes maken; durven groeien naar wie je wilt zijn. Wist je trouwens dat een citroenboom als enige vruchtboom vier keer per jaar in bloei staat? LemonTree helpt jou te groeien zo veel je wilt!

Een persoonlijke overwinning

Een coachee aan het woord: Op een gegeven moment zat ik vast in mijn eigen patronen, mijn “ding” werkte niet meer. Achteraf gezien was ik alleen maar bezig met het anticiperen op wensen van anderen en keek ik helemaal niet naar mijzelf. Ik liep tegen situaties aan waarbij ik er gewoon niet meer uitkwam en begreep absoluut niet wat er aan de hand was. Hoe kon ik nou zo de plank mis slaan, ik kon toch altijd met iedereen overweg en ik kreeg iedereen altijd wel mee?

Lees meer

 

Tijdens het coaching traject leerde ik hoe mijn gedrag en reacties overkwamen bij anderen en liet mijn coach mij inzien dat ikzelf degene was die mij in de weg zat. Dat was even schrikken want ik dacht altijd dat iemand anders mij voor de voeten liep! Na vele uren hard werken en goede, eerlijke, open gesprekken kan ik nu zeggen dat ik zelf verantwoording neem voor mijn eigen keuzes, precies de coachvraag die ik had toen ik bij mijn coach aanklopte.

Case in Amsterdam

Hoe zorgen we dat we de benodigde cultuuromslag binnen het logistieke team krijgen zodat we de automatisering van ons magazijn goed kunnen uitrollen?

 

Een relevante vraag voor een logistieke organisatie in Amsterdam. Met het logistieke team hebben we bepaald wat er nodig was om succesvol te zijn.

Lees meer

 

Van hieruit is een planning en een stappenplan gemaakt waarbij de betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de teamleden centraal stond. Duidelijkheid, eenduidigheid, transparantie en vertrouwen waren de pijlers.

 

Het resultaat: een volwassen team en een geslaagde implementatie die tot op heden zijn vruchten afwerpt.